Zaczęły się
upały, stąd popyt na zimne dania, takie jak chłodnik, gaspaccio i tym podobne.
Polecam przepis prosty, smaczny i do szybkiego przygotowania:
Mieszamy
kefir z sokiem pomidorowym, albo wielowarzywnym – (doskonale nadają się do tego
np. wielowarzywne soki TYMBARKU z
kolekcji VEGA) - w proporcji mniej
więcej dwa do jednego – czyli więcej kefiru, mniej soku.
Siekamy
drobno zieloną pietruszkę, albo też inną zieleninę np. świeżą kolendrę, albo
bazylię, (albo wszystkie razem), wsypujemy posiekane listki do mieszanki kefiru
z sokiem i miksujemy wszystko razem. Napój jest gotowy do picia i w upalne dni
znakomicie może zastąpić zupę. Dla bardzo wybrednych smakoszy można jeszcze
dodać kropelkę sosu rybnego lub sojowego.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz