piątek, 5 lipca 2013

Malutki przepis kulinarny na upały



Zaczęły się upały, stąd popyt na zimne dania, takie jak chłodnik, gaspaccio i tym podobne. 

Polecam przepis prosty, smaczny i do szybkiego przygotowania:


Mieszamy kefir z sokiem pomidorowym, albo wielowarzywnym – (doskonale nadają się do tego np. wielowarzywne soki TYMBARKU  z kolekcji VEGA) -  w proporcji mniej więcej dwa do jednego – czyli więcej kefiru, mniej soku.


Siekamy drobno zieloną pietruszkę, albo też inną zieleninę np. świeżą kolendrę, albo bazylię, (albo wszystkie razem), wsypujemy posiekane listki do mieszanki kefiru z sokiem i miksujemy wszystko razem. Napój jest gotowy do picia i w upalne dni znakomicie może zastąpić zupę. Dla bardzo wybrednych smakoszy można jeszcze dodać kropelkę sosu rybnego lub sojowego.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz